Люди впускають ворога в свої уста, який викрадає його мозок.

Вільям Шекспір

 

Проблема тютюнопаління, алкоголю та наркоманії і надалі є розповсюдженою серед підростаючого покоління. Тому і надалі необхідно говорити з дітьми про важливість цієї проблеми, про те, що шкідливі звички можуть завдати непоправної шкоди їхньому здоров’ю.

На молодий організм, який перебуває в стадії фізичного і психічного розвитку, тютюновий дим, алкоголь і наркотичні речовини впливають особливо сильно: затримується розвиток підлітка, знижуються захисні сили організму, порушуються процеси обміну, відбувається виснаження фізичної, психічної функції людини.

Проблема шкідливих звичок є більш соціальною, тому мені, як психологу, важливо роз’яснити підліткам психологічні причини розвитку залежності.

Тому у ліцеї відбулися ряд тренінгових занять з ліцеїстами. А саме з метою профілактики шкідливих звичок було проведено тренінгове заняття «Шкідливі звички заважають жити». Діти створювали антирекламу сигаретам, алкоголю, наркотичним речовинам і презентували свої роботи. Ось, що з цього вийшло:

10-і класи грали гру "Володар кілець" з метою профілактики ВІЛ/СНІДу та ризикованої поведінки. Гра дає можливість збільшити рівень знань ліцеїстів про дану проблему.

У 10-их, 9-их класах ми з ліцеїстами говорили про ризики потрапляння людей у рабство. З цією метою у цих класах було проведено тренінг «Протидія торгівлі людьми», перегляд кінофільму «Торгівля людьми», а за допомогою коміксів ліцеїсти створювали історії щодо торгівлі людьми. 
Важливо підвищити рівень знань, уявлень та розуміння ліцеїстами проблем, пов'язаних з торгівлею людьми, та ризикованої стосовно потрапляння до тенет людьми поведінки. Обговорити важливі та суперечливі питання можливих ризиків потрапляння в ситуації торгівлі людьми.

 

У 10-11 класах відбулись лекції-розмови «Стоп булінг!» з переглядом фільму і подальшим його обговоренням.
 У 8-9-х класах перед ліцеїстами було поставлене завдання визначити причини агресивної поведінки однієї людини стосовно іншої, чому інші люди легко стають жертвою, а треті просто спостерігають. З цією метою ліцеїсти створювали колажі і кожна підгрупа представляла свою роботу.



 



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Успіх не прийде до Вас. Ви самі повинні дійти до нього (Марва Коллінз)