У чому ж сенс життя?

Кожна людина займається пошуком сенсу життя і свого місця в цьому світі. Якщо у неї стоять чіткі цілі, то вона знає куди має рухатись і чітко усвідомлює сенс життя.

Людина, яка не може знайти і проявити себе в житті почуває себе неповноцінною.

Тому дуже важливо навчити підлітків визначати пріоритети їх життєвих цілей - це те, ким вони себе бачать у майбутньому і яке майбутнє хочуть мати для себе. Зазвичай підлітки дуже гарно уявляють своє майбутнє, але не бачать шляхів вирішення багатьох завдань, тому саме дорослі мають допомогти їм у цьому.

Тому дуже важливо визначити середовище, в якому знаходиться людина і яку значимість воно має для неї, цінності, якими керується вона, що допоможе досягти успіху в житті та обов’язково визначити шанси, які людина може використати вже сьогодні.

Так на заняттях у 10-х класах ми із ліцеїстами намагались визначити цілі у їхньому житті. Перш за все підлітки повинні дати для себе дати відповіді на запитання:

- Що для мене є важливим в житті?

- Що я хочу змінити в собі?

- Чим я найбільше пишаюсь?

- Коли я відчуваю себе найщасливішим?

 Але ж на шляху до цілі неодмінно будуть і перешкоди, тому з’ясували кроки, що потрібно зробити, щоб пройти їх. Ну і звичайно виявили свої ресурси – те, що нам допомагає на шляху до мрії: особистісні властивості й здібності.

У вирішенні цих завдань ліцеїсти використовували метафоричні асоціативні зображення.








Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Успіх не прийде до Вас. Ви самі повинні дійти до нього (Марва Коллінз)